Första uppsittningen på Dixie

Idag var min syster med i stallet och vi pysslade lite med Dixie. Dock blev det inget med transportträningen då vi grillade korv i skogen med familjen innan. Vi tog ut henne på gärdet igen och longerade och ledde henne där. Jag visade och förklarade först och sedan fick Cicci prova detta och det gick förvånadsvärt bra! Dock tittade Dixie mycket på mig eftersom hon vet att jag har gott i fickan, haha!
Sedan blev jag så sugen på att rida så jag och Cicci gick in med Dixie och jag hämtade Dossa. Vi tog ut de båda och red på gärdet, jag satte upp ett halvhjärtat hinder som Dossa och jag provhoppade över, det var läskigt såklart för det var några avkapade björkar, en hink och någon sorts stor tunnliknande sak. Hon väjde och hoppade över hinken istället (som var som ett hinderstöd) men tillslut fick jag över henne några gånger, det sparkades i luften och slängande med huvudet, tokfia!
Sedan blev Dixie lite svår och ville inte gå framåt med Cicci, så vi bytte hästar och det var första gången jag red på Dixie, trodde jag skulle skaka ihjäl mig av adrenalinkick!
Hon protesterade lite och ville ibland inte gå framåt men jag är rätt van vid sådant så jag fick fram henne, skyndade långsamt. Jag har kommit fram till att eftersom hon svultit (vad det verkar som med tanke på att hon hade mer mage på en video vi såg innan vi hämtade henne och hon är pinnsmal nu) och knappt blivit riden, så var hon lite trött och protesterade för att det var jobbigt - så lik Dossa.  
Travade lite och sådant, gick mycket bra, trevlig att rida!
 
Nu på kvällen var jag iväg till Stina, käkade mat och kollade Grease, jättetrevligt på en söndagskväll!
När jag kom hem diskade jag, lagade matlådor, gjorde eld i kaminen, satte upp tavlor, bytte gardiner och plockade med lite grejer allmänt hemma.
Jobb i morgon, ska in rätt tidigt med bilen till en verkstad eftersom den fortfarande läcker diesel, hoppas att jag kan börja lite tidigare på jobbet och få gå hem tidigare, dock har jag inget emot att jobba lite extra!
 
 
Allmänt, Lysette, Mørnbaks Dixie, Ridträning | | En kommentar |

Stalltips #19 - Svettskrapa vid pälsfällning

Tillexempel fjordingar fäller något så kopiöst med päls nu när våren närmar sig!
Jag har förlagt mina stenar men kom på att använda våran svettskrapa som är taggig på ena långsidan, funkar superbra att dra bort pälsen med. 
Borsta ej där hästen har dåligt med päls eller tunt lager så du inte river den.
 
 
Allmänt, Stalltips | | En kommentar |

1a longeringen av Dixie

Jag vet att jag skulle lägga upp detta tidigare men jobb och annat nöje gick dessvärre före. 
 
Filmen finns längre ner på sidan.
 
Tog in Dixie från hagen till en början, det var konstigt tyckte hon. Ställde henne i gången där hon hade problem att stå stilla, backade, gick fram, backade, gick fram. Gnäggade några gånger, men annars inget värre än så. Hade även stalldörren öppen, kanske det som gjorde att hon gick fram och tillbaka hela tiden. Borstade lite halvdant på henne och gick sedan ut framför stallet och lät henne gå runt mig som hon ville för att lugna ner sig lite, sedan fick det bli lite halvhjärtad longering innan vi begav oss till gärdet där hon både hade vind i öronen, stora ytor, kor (som hon antagligen knappt sett någonsin förut), och kompisarna i hagen. Det gick hur bra som helst, gick runt lite och dyligt, sedan blev det lite longering innan mamma filmade och då galopperade hon, sparkade bakut och stack iväg lite, mest för att detta var roligt och antagligen för att se om jag skulle släppa henne, lite test sådär, det gillas!
Superduktig, och mot slutet hängde hon med huvudet jämfört med i början då det var högt i luften. 
Hade inte som mål att trötta ut henne för den delen heller, utan mer för att se hur hon är och eventuellt korrigera lite. 
Detta var riktigt roligt och hälsosamt för både mig och henne tror jag. Möjligen att jag provar samma grej igen i morgon, beroende på vad min syster har tänkt, funderade även på att öva lite med lastning i transporten (stänga bakluckan utan att hon kastar sig bakåt). 
 
 
 
 
 
 
Upp