Första uppsittningen på Dixie

Idag var min syster med i stallet och vi pysslade lite med Dixie. Dock blev det inget med transportträningen då vi grillade korv i skogen med familjen innan. Vi tog ut henne på gärdet igen och longerade och ledde henne där. Jag visade och förklarade först och sedan fick Cicci prova detta och det gick förvånadsvärt bra! Dock tittade Dixie mycket på mig eftersom hon vet att jag har gott i fickan, haha!
Sedan blev jag så sugen på att rida så jag och Cicci gick in med Dixie och jag hämtade Dossa. Vi tog ut de båda och red på gärdet, jag satte upp ett halvhjärtat hinder som Dossa och jag provhoppade över, det var läskigt såklart för det var några avkapade björkar, en hink och någon sorts stor tunnliknande sak. Hon väjde och hoppade över hinken istället (som var som ett hinderstöd) men tillslut fick jag över henne några gånger, det sparkades i luften och slängande med huvudet, tokfia!
Sedan blev Dixie lite svår och ville inte gå framåt med Cicci, så vi bytte hästar och det var första gången jag red på Dixie, trodde jag skulle skaka ihjäl mig av adrenalinkick!
Hon protesterade lite och ville ibland inte gå framåt men jag är rätt van vid sådant så jag fick fram henne, skyndade långsamt. Jag har kommit fram till att eftersom hon svultit (vad det verkar som med tanke på att hon hade mer mage på en video vi såg innan vi hämtade henne och hon är pinnsmal nu) och knappt blivit riden, så var hon lite trött och protesterade för att det var jobbigt - så lik Dossa.  
Travade lite och sådant, gick mycket bra, trevlig att rida!
 
Nu på kvällen var jag iväg till Stina, käkade mat och kollade Grease, jättetrevligt på en söndagskväll!
När jag kom hem diskade jag, lagade matlådor, gjorde eld i kaminen, satte upp tavlor, bytte gardiner och plockade med lite grejer allmänt hemma.
Jobb i morgon, ska in rätt tidigt med bilen till en verkstad eftersom den fortfarande läcker diesel, hoppas att jag kan börja lite tidigare på jobbet och få gå hem tidigare, dock har jag inget emot att jobba lite extra!
 
 
Allmänt, Lysette, Mørnbaks Dixie, Ridträning | | En kommentar |
Upp